Poppel en SKS Herentals speelden een doelpuntenrijke opener van de competitie. Van Genechten en Rebelo maakten in de eerste helft een 1-0 achterstand ongedaan zodat het bij de rust 1-2 stond voor de bezoekers. Poppel boog die 1-2 om naar 4-2 maar SKS gaf zich niet gewonnen. Zouggaghi en Van Genechten scoorden de 4-4.Ve[i]rslag Jef Peeters / SKS / ThalsFM:[/i]De eerste verplaatsing van het nieuwe seizoen en meteen de verste voor SKS, richting Nederlandse grens, naar Poppel.Deze club promoveerde als kampioen in derde provinciale en steekt van wal in tweede, zonder bijkomende spelers als versterking. In de vijfde minuut laat aanwinst Zouggaghi van SKS een steek vallen en zijn terugspeelbal op de verdediging wordt door Moonen onderschept die alleen op doel gaat en makkelijk de 1-0 op het bord zet. Vanaf deze minuut is het eenrichtingsvoetbal op de speelhelft van de thuisploeg. SKS combineert fraai en snel en de inbreng van de drie zaalvoetballers, Hitou, Zouggaghi en Eder is daar niet vreemd aan en met de steun van Van Grieken en Van Genechten, worden de lokale verdedigers voortdurend uit evenwicht gebracht, maar het doelpunt bleef uit. Wachten tot op het kwartier dat Vercammen de bal van rechts voor doel brengt en Van Genechten kopt onhoudbaar binnen, 1-1. Een tweetal minuten later, op de waarschijnlijk tweede maal dat de thuisploeg aan de Herentalse zestien komt, wordt een voorzet op de dwarslat gekopt, toch even schrikken. SKS domineert maar kan niet scoren ondanks enkele mooie kansen voor Van Genechten, Van Grieken en Zouggaghi. Het is wachten tot de 41' als Eder met een laag maar strak schot, de doelman te grazen neemt, 1-2.Na de rust komt er meteen een kans voor SKS maar Lambrechts is even verrast op de voorzet van Eder. Poppel gaat nu meer druk uitoefenen en enkele gevaarlijke schoten worden richting doel van SKS afgevuurd. In de 51' schiet ook Van Den Broeck op doel, doelman Wuyts ziet de bal niet komen en het staat gelijk 2-2. In de 57' fluit de scheids een strafschop op fout van Verhaegen maar we twijfelen eraan of de man de fase wel heeft gezien, neemt niet weg, dezelfde Van Den Broeck zet de strafschop om, 3-2. In de 65' trapt Zouggaghi op magistrale wijze een vrijtrap maar treft de staak. Zes minuten later wordt de SKS verdediging uit balans gespeeld en de pas ingevallen Geleyns maakt er 4-2 van. Met nog amper 20' te gaan lijkt het lot van SKS bezegeld maar een kwartier voor tijd wordt Van Genechten onderuit gehaald en de strafschop wordt door Zouggaghi feilloos omgezet, 4-3. De hoop herleeft om toch, het op zijn minst verdiende gelijkspel binnen te halen. In de 84' alweer vrijtrap voor SKS maar Goos trapt zijn kanjer slechts nipt naast. SKS blijft aandringen en in de 86' weer een fout op Sukmuang aan de rand van de zestien. De ingestudeerde vrijtrap, waarbij Zouggaghi de bal omhoog wipt en Van Genechten deze in één tijd herneemt, kent succes, de licht afgeweken bal verdwijnt in het doel, de 4-4 staat op het bord. In de toegevoegde tijd wordt een schot van Zouggaghi door de doelman gelost maar Van Genechten besluit iets te overhaast over de deklat. Een mooie eerste helft van SKS dat in de tweede helft hetzelfde niveau niet kon aanhouden maar verdienstelijk en met inzet een aanzienlijke achterstand kon goed maken. Volgend weekend volgt de eerste thuiswedstrijd tegen SK Branddonk.SKS : Wuyts Filip-Mannaerts Yves-Vercammen Sven (67' Rayen Wout)-Verhaegen Christoph-Goos Bram-Lambrechts Jasper-Eder-Hitou Aziz ( 78' Sukmuang THanet)-Zouggaghi Amar-Van Genechten Steven-Van Grieken Marc. Res.: Wampers Jesse-Sels Gunter.